210 8055 260

Η όραση μπορεί να επηρεαστεί από πολλές παθήσεις τόσο του ίδιου του ματιού, όσο και συστηματικές όπως το σάκχαρο και η υπέρταση.

Καταρράκτης

Καταρράκτης ονομάζεται η θόλωση του φακού του ματιού. Εκδηλώνεται στα πλαίσια της φυσιολογικής γήρανσης του οργανισμού, αλλά μπορεί να προκληθεί και από νοσήματα ή τραυματισμούς, ενώ σπάνια υπάρχει εκ γενετής (συγγενής καταρράκτης). Δεν αντιμετωπίζεται ούτε προλαμβάνεται με φάρμακα, και ο μόνος τρόπος θεραπείας είναι η αφαίρεση του θολωμένου φακού και η αντικατάστασή του από τεχνητό.

Γλαύκωμα

Τα γλαυκώματα είναι μια ομάδα παθήσεων που θίγουν το οπτικό νεύρο, το καλώδιο δηλαδή που άγει τα οπτικά ερεθίσματα από το μάτι στον εγκέφαλο. Συχνότερη μορφή είναι το Χρόνιο Απλό Γλαύκωμα που επηρεάζει άτομα μέσης ηλικίας και των δύο φύλων. Το μάτι δεν πονάει και δεν έχει άλλα συμπτώματα, προοδευτικά όμως οδηγείται σε ελάττωση του εύρους, του οπτικού του πεδίου, ακόμα και τύφλωση. Μετά την ηλικία των 40, είναι απαραίτητος ο προληπτικός έλεγχος με μέτρηση της οφθαλμικής πίεσης.

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

Ο διαβήτης (πάθηση που οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή ή έλλειψη της ινσουλίνης με συνέπεια την αύξηση του σακχάρου στο αίμα) μπορεί να προσβάλει διάφορα σημεία του ματιού, ένα από τα οποία είναι ο αμφιβληστροειδής χιτώνας που αντιστοιχεί στον εσωτερικό χιτώνα του βυθού του ματιού. Διαβητική αμφι/πάθεια είναι η προσβολή των μικρών (τριχοειδών) αγγειών του αμφιβληστροειδούς. Οι ασθενείς με σάκχαρο πρέπει να ελέγχονται τακτικότατα από τον οφθαλμίατρο.

Ιατρείο Κλινικής και Χειρουργικής Οφθαλμολογίας

Θησέως 2, 151 24 Μαρούσι

Η ιατρός είναι συνεργάτης του ΕΟΔΥ.

Επικοινωνία

210 80 55 260 - 694 59 04 252

Ωρες λειτουργίας ιατρείου κατόπιν ραντεβού

Καθημερινά 4-8.30μμ κατόπιν ραντεβού
στο 210 8055 260 & στο 6945904252

Για Σάββατο πρωί και για επείγοντα καλέστε
στο 6945 904 252