210 8055 260

Η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γιούλα Μπάρλα-Νικολοπούλου MD, FEBO.

Η Γιούλα Μπάρλα-Nικολοπούλου MD, FEBO  εισήχθη με Πανελλήνιες εξετάσεις ως αριστούχα στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και  αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς». Ειδικεύτηκε πλήρως στην Οφθαλμολογία στο Ειδικό Νοσοκομείο «Οφθαλμιατρείο Αθηνών» (2007- 2011, Διευθ. κ.κ. Αμαριωτάκης, Μητρόπουλος), όπου εκπαιδεύτηκε σε όλο το εύρος  της Οφθαλμολογίας στον καταρράκτη, στις φλεγμονές, στον κερατοειδή, στο οπίσθιο ημιμόριο (βυθός και υαλοειδές), στο γλαύκωμα, στη διαθλαστική χειρουργική, στις παθήσεις βλεφάρων, στα επείγοντα περιστατικά κ.ά.

Έγινε Fellow of «European Boards Of Ophthalmology» μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις στο Παρίσι (Μάιος 2011). Εξειδικεύτηκε μετά την ειδίκευση της στο Νοσοκομείο «Οφθαλμιατρείο Αθηνών» στο τμήμα Laser Αμφιβληστροειδούς-Υαλοειδούς (Διευθ. Π. Μητρόπουλος, Στρ. Παροικάκης) και στην υπερηχογραφία Οφθαλμού για ενάμισι χρόνο. Μετεκπαιδεύτηκε με εξειδικευμένα Courses του Πανεπιστημίου Cambridge NHS (σε συνεργασία με το Athens Eye hospital) στα εξής ειδικότερα πεδία της Οφθαλμολογίας:   Μικροχειρουργική καταρράκτη, Γλαύκωμα, Παθολογία βυθού και Χειρουργική Αμφιβληστροειδούς & Υαλοειδούς, καθώς και με μετεκπαιδευτικά Courses του Moorfields Eye Hospital (σε συνεργασία με το Ophthalmica) στη γενική Οφθαλμολογία και Παιδοφθαλμολογία. Έχει παρακολουθήσει πλείστα εξειδικευμένα σεμινάρια στη Διαθλαστική Χειρουργική Μυωπίας, Υπερμετρωπίας, Αστιγματισμού και Πρεσβυωπίας με Laser, το «International Vitreoretinal Surgery Course», και πολλά άλλα σεμινάρια και συνέδρια. Έχει συγγράψει και συμμετάσχει σε πολλές κλινικές μελέτες και σε ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.

Ειδικεύτηκε αρχικά στην Οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (06/2003-1/2006, Διευθ. Π. Σκούρτης), κλινική με πολλές επεμβάσεις προσθίου ημιμορίου και πολλά επείγοντα περιστατικά. Συνεργάστηκε για δύο χρόνια με την Οφθαλμοχειρουργική Α.Ε. υπό την επίβλεψη των Π. Ζαφειράκη & Γ & Χ. Ραλλάτο (2006-07). Εργάστηκε ως ιατρός στα επείγοντα και στις γενικές εφημερίες παθολογικού και χειρουργικού τομέα των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους και στο περιφερειακό Ιατρείο Κουτσοποδίου από τον Ιανουάριο του 2002 έως τα μέσα του 2003, εκπληρώνοντας την Υπηρεσία Υπαίθρου.

Είναι Εξειδικευμένη: Στη Μικροχειρουργική του καταρράκτη (φακοθρυψία/Laser) & ένθεση ενδοφακού.

Σε Laser διαθλαστικής χειρουργικής (PRK /Trans PRK/ LASIK/Fempto-Lasik) για μυωπία/υπερμετρωπία/αστιγματισμό/πρεσβυωπία. Έλεγχο με Pentagam/Orbscan.

Στις παθήσεις Βυθού. Ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις- Ενθέματα, Laser για αγγειακές παθήσεις (Παθήσεις ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, αποφράξεις αγγείων αμφιβληστροειδούς) με Laser Argon/Pascal .Επίσης Laser Nd-YAG για οπίσθια καψουλοτομή. Toμογραφία ωχράς/οπτικού νεύρου (OCT),  φλουροαγγειογραφία, υπερηχογραφία A/B, SLT Laser.

Στις παθήσεις γλαυκώματος, κερατοειδούς, φλεγμονών.

Ασχολείται ενεργά και με την παιδιατρική οφθαλμολογία. Στις αφαιρέσεις χαλαζίων/μορφωμάτων/πτερυγίων. Επεμβάσεις βλεφάρων με αναίμακτη αισθητική βλεφαροπλαστική, αφαίρεση ξανθελασμάτων, και θηλωμάτων.

Είναι Μέλος της:

Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ)

European Board of Ophthalmology (EBO)

European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS)

Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς

International Society of Refractive Surgery (ISRS)

Ελληνική Εταιρεία Ενδοφθάλμιων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (HSIOIRS)

Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς & του «Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών»

Χειρουργεί  σε υπερσύγχρονα εξειδικευμένα οφθαλμολογικά κέντρα.

 

Είναι ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας «Ιατροί της Αγάπης», με την οποία συνδράμει  στην παροχή ιατρικής βοήθειας σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν ανάγκη, κυρίως σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές . Έχει επικουρήσει το Δημοτικό Πολυιατρείο του δήμου Αμαρουσίου και  το «Χαμόγελο του παιδιού» σε προληπτικούς ελέγχους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Αττικής. Είναι μέλος ειδικών επιτροπών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θεωρώντας ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι υποχρέωση των πολιτών, επικουρώντας με ιδέες αλτρουισμού την εύρυθμη λειτουργία και πρόοδο της κοινωνίας .

Για την κοινωνική της δράση και την εθελοντική της προσφορά έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο του Ιατρικό Συλλόγου Αθηνών  Γ. Πατούλη  και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από τη Μητρόπολη Μεσογαίας  και Λαυρεωτικής, καθώς και από πολλούς δημάρχους και από τον πρόεδρο του «Χαμόγελο του παιδιού».

Με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γιούλα Μπάρλα εξετάζει και θεραπεύει στο πλαίσιο μιας ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας. Η χρήση άρτιου εξοπλισμού, η συνεχής  επιστημονική της ενημέρωση, η επιστημονική συνεργασία της με υπερσύγχρονες κλινικές/νοσοκομεία, συνεπικουρούν στην άριστη διάγνωση και θεραπεία, καθώς και στην αδιάλειπτη αναζήτηση των πιο καινοτόμων επιστημονικών λύσεων.

Η μεγαλύτερη επιθυμία της οφθαλμιάτρου είναι να βρίσκεται πάντα κοντά στον ασθενή, προλαμβάνοντας τις ανάγκες του, καλλιεργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, ώστε η ιατρική-θεραπεία να είναι δικαίωμα όλων, διατηρώντας  υψηλό το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας.

Γεννήθηκε στο δήμο Άργους-Μυκηνών, παιδί πολύτεκνης οικογένειας .Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους. Διαμένει μόνιμα στο Μαρούσι, παντρεμένη με τον Γενικό Ιατρό-Επειγοντολόγο Νεκτάριο Νικολόπουλο, MD Fellow of New York Hospital,  με τον οποίο έχουν μαζί τρία παιδιά.

Οφθαλμολογικό Ιατρείο:

Χαρ. Τρικούπη 5 & Περικλέους, Μαρούσι

Τηλ : 2108055260

drbarla@otenet.gr

www.eye-doctor.gr

 

Ιατρείο Κλινικής και Χειρουργικής Οφθαλμολογίας

Θησέως 2, 151 24 Μαρούσι

Η ιατρός είναι συμβεβλημένη με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον ΕΟΠΥΥ.

Επικοινωνία

210 80 55 260 - 694 59 04 252

Ωρες λειτουργίας ιατρείου κατόπιν ραντεβού στο 210 8055 260 ή στο 6945904252

Πρωινά 9.00πμ -1.30μμ (πλην Τρίτης)

Απογεύματα 5-8.00μμ Δευτ-Τετ -Πέμπ -Παρ.

Τρίτη 1.00μμ- 5.00μμ

Σάββατο πρωί 10-12.00μμ

Για επείγον ραντεβού, καλέστε στο 6945 904 252